Verzekeren, geen overbodige luxe

Verzekeren, geen overbodige luxe

Als je een larp evenement organiseert dan is een evenementenverzekering vaak niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het verstandig om de risico’s die je loopt als organisatie af te dekken met deze verzekering.

– Onkostendekking:
Als buiten de schuld van de organisatie het evenement wordt afgelast.
De huur van een terrein is dan bijvoorbeeld gedekt.

– Ongevallen en aansprakelijksheidsdekking:
De organisatie kan aansprakelijk worden gesteld voor personenschade (zoals lichamelijk letsel) en voor schade aan zaken van personen. Een Ongevallen- & aansprakelijkheidsdekking dekt dit risico.
De ongevallendekking geldt voor alle medewerkers en vrijwilligers van het evenement én de verzekeringnemers. De verzekering geld dus niet voor bezoekers/deelnemers, deze dienen hun eigen (gevaarlijke) sport verzekering af te sluiten.

– Extreme weersomstandigheden:
Bij buitengewoon slecht weer waardoor het evenement niet door kan gaan of afgebroken wordt.

– Waardevolle object dekking:
Materiële schade of verlies van bezittingen of gehuurde zaken, tijdens het transport en het verblijf op de aangegeven locatie

Welke dekking er gekozen wordt, is natuurlijk aan de organisatie. De minimale dekking is toch wel de ongevallen en aansprakelijkheidsdekking. De kosten hiervan zijn ongeveer €105,00 inclusief btw voor een gemiddelde larp. Een waardevolle object dekking is vaak tot een bepaald bedrag hierbij inbegrepen. Lees wel eerst even alle voorwaarden en uitsluitsels door (de kleine lettertjes) .
Er zijn verzekeringen die bijvoorbeeld gevaarlijke sporten uitsluiten.

Google gewoon eens op “evenementenverzekering” en er zullen meerdere verzekeraars langskomen.
Via een online premie berekening weet je meteen waar je aan toe bent.

 

 

 

Submit a Comment