Het Dutch Larp Platform is ontstaan uit de gedachte dat er veel meer kan binnen de Nederlandse LARP-wereld. Er gebeurt veel, maar het landschap is erg gefragmenteerd en zo is het lastig alles mee te krijgen en te netwerken. Toch ben je waarschijnijk niet de enige die net met dat ene probleem worstelt of die graag meewerkt aan het soort evenement wat je wil organiseren.

In het buitenland zien we verschillende inspirerende initiatieven om LARP-organisatoren bij elkaar te brengen. Wij willen graag voor de Nederlandse ‘makers’ communicatie en samenwerking stimuleren en mensen aanmoedigen om meer te schrijven en delen over hun ervaringen. We willen kennis beter beschikbaar maken en workshops en discussie over alle aspecten van LARP mogelijk maken. De Nederlandse scene barst van talent en kennis, de mogelijkheden zijn eindeloos als iedereen daar beter aan kan bijdragen en er gebruik van kan maken. We moedigen iedereen dan ook van harte uit om mee te denken en schrijven.

Wat doen we?

DLP organiseert bijeenkomsten en houdt deze website bij. Verder zijn we altijd op zoek naar waar vraag naar is bij Nederlandse makers, zoals bijvoorbeeld een locatiekaart, workshops of een Bel-Mij-Wel-register voor mensen die een goed verhaal over LARP kunnen neerzetten in de media. We ondersteunen en stimuleren graag initiatieven voor larp-organiserend Nederland.

Bijeenkomsten

Buiten de vakanties om houden we regelmatig bijeenkomsten in de Dutch Game Garden te Utrecht. Een bijeenkomst begint meestal met één of meer korte presentaties van organisatoren of mensen die op een andere manier bij LARP betrokken zijn. Daarnaast zijn er discusssies rond een onderwerp en ruim tijd om los daarvan met mensen te praten. Meestal is er een thema, maar uiteindelijk laten we de discussie vanzelf zijn weg zoeken.

Bijdragen aan het platform?

Iedereen die iets wil vertellen over hun ervaringen met een project of evenement is in principe welkom om een presentatie te geven op één van de bijeenkomsten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je ervaring met de media, je recente evenement met een vernieuwende aanpak of een voor larpers interessant onderzoek. Soms is er een thema waarbinnen we presentaties zoeken, maar andersom zijn er ook gewoon mooie presentaties waar we een thema om kunnen bouwen. Dus als je in een kwartier of iets langer iets te vertellen hebt, mail ons dan vooral. Ook voor andere ideeën en initiatieven zijn we te bereiken.

Daarnaast kan je ook artikelen inleveren voor deze website. Als je een account aanmaakt kan je zelf artikelen schrijven en klaar zetten voor redactie en publicatie.

Arjen

Arjen

Eventteamlid, Oprichter

Arjen is (pervasive) game designer en -schrijver. Als eventteamlid is hij betrokken bij het opzetten van de bijeenkomsten en daarnaast coördineert hij zoveel mogelijk de andere activiteiten van het platform.
Karijn

Karijn

Eventteamlid, Oprichter

Karijn draait al vele jaren mee als speler en als organisator bij Evolution Events. Voor het platform houdt ze zich vooral bezig met de bijeenkomsten en het contact met sprekers daarvoor.
Tijn

Tijn

Eventteamlid

Tijn is bekend van de Subcultures, waarmee hij onder andere shortlarps organiseert.
Suus

Suus

Eventteamlid

Suus draait al een aantal jaren mee als speler en als organisator.
Carel

Carel

Webteamlid

Carel draait al vele jaren mee, als speler, schrijver en organisator.

Janou

Janou

Webteamlid

Janou helpt meestal als NPC en is sinds een paar jaar geleden ook bezig met het organiseren van evenementen. Haar meest recente project is shortlarpserie One Odd Orange.

Sander

Sander

Webteamlid

Sander draait al een paar jaar mee in larpland als organisator, figurant en speler. Hij heeft vooral interesse in de varieteit van de hobby en het vermogen je in allerlei mooie situaties te trekken. Hij is te vinden op een wijd uiteenlopend aantal larps met verschillende genres en tijdsperiodes.