Short larp: War Stories (2)

Short larp: War Stories (2)

Review: Jan-Willem Kaagman

The evening started with a resume of the scenario, discussing the scenario and creating some characters. We choose the setting to be the second world war, as it would create a common reference for all players. Most of the players are from a Dutch background. We were well aware that by choosing to play German soldiers in the second world war, we would be in a Dutch reference looking at something we are and never will be fully involved in. We ended up with 7 old soldiers; One medic (Urs), two soldiers from the armoured division (Franz & Boris) and four infantries (Albert, Tony, Kasper & Hilbert).

Short larp: War Stories (1)

Short larp: War Stories (1)

Gespeeld: 27 november 2014 te Utrecht Schrijver: Taisia Kann In november 2014 won Taisia Kann met het scenario “Kriegsgeschichten” (War Stories) de eerste Duitse larpwriter wedstrijd “MiniFRED” (Beste Deutschsprachige Mini-Larp 2014). De prijs werd uitgereikt tijdens de Duitse versie van Knutepunkt, getiteld “Mittelpunkt”. War Stories is een narratieve shortlarp met originele mechanics over leven en dood na een Oorlog. Zij die het overleefd hebben komen elke 5 jaar bij elkaar om samen te herinneren. Elke keer zijn zij met minder. De Grote Oorlog is nu al 40 jaar geleden. Destijds waren we met velen, maar slechts enkelen hebben het overleefd. Op dat moment hadden we dromen, vandaag de dag, bijna een mensenleven later, dromen we elke avond van wat er toen is gebeurd. De voorbereiding Een week voor aanvang ontvingen we als deelnemers het scenario van deze short larp, want dat was onderdeel van het spel: geen geheimen voor elkaar. Het spel gaat niet over het ontdekken van elkaars oorlogstrauma’s maar meer over het proces van verwerking en ouder worden, dus was alles openbaar. Voor sommigen van ons was het even schrikken: een scenario in het Duits! Gelukkig waren google translate en enkele deelnemers aardig genoeg om het spel te verklaren. Het spel is voor 4 tot 8 spelers, dus voor een klein gezelschap. De spelleider kan meespelen, want alleen in de voorbereiding is zijn of haar rol van belang. Ondanks dat het maken van de rol een onderdeel van het huiswerk was, hebben we gelukkig in de pre-game workshop nog eens rustig een personage gemaakt. We moesten ook aangeven aan wie we een hekel hadden, en dat werkt prettiger als je...
Short Larp: Innocence

Short Larp: Innocence

Een groep van onschuldige clowns met een groot hart en klein van geest wordt wakker op een leeg podium. Verloren en verward en met het verlangen naar iets dat ze vaag herinneren, beginnen ze zichzelf en elkaar te ontdekken. Ze zijn op zoek naar betekenis en geluk. Maar het leven is moeilijk voor een kleine clowns die onhandig zijn, te emotioneel zijn en die niet kunnen praten. En dan verschijnt de Verkoper. Hij biedt hen makkelijke opwindende oplossingen voor kleine maar belangrijke prijs.

Short Larp: Rock Band Murder Mystery

De pers en fotograaf op afstand houdend gingen Lynn en ik op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Met het oog op misschien dan toch de politie bellen, ben ik begonnen alle dope weg te spoelen door de gootsteen, beginnend met mijn eigen portie. Inmiddels was de band zelf ook op de hoogte van wat er in de kamer ernaast had plaatsgevonden. Vervolgens werd de druk op mij opgevoerd door Lynn en door een belletje van Harry Levi (die naam was me helemaal ontschoten, maar achteraf gezien staat die keurig in mijn rol, oeps) een platenbons die een beter optreden wilde anders zou de tour bijzonder kort worden. Vervolgens probeerde ik de band nog een keer te laten repeteren met als doel dat optreden later deze avond wel zou spetteren. Uiteraard was de band mijn gezeur over presteren helemaal zat; ik kreeg nog net niet de pizzastukken naar mijn hoofd geslingerd.