Ontsnapping aan de werkelijkheid

Ontsnapping aan de werkelijkheid

Een vrouw slaakt een ijzingwekkende kreet, terwijl ze slap op de grond zakt. Haar tot klauwen gevormde handen glijden in haar schoot. Een dun stroompje bloed sijpelt uit haar mond, terwijl ze kreunt van de pijn. Boven haar torent een man, gehuld in een lang gewaad met een kap. Traag trekt hij zijn zwaard terug en prevelt een gebed, voordat hij naar zijn metgezellen seint dat het veilig is.

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden 29-10-2014

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden Afl. 3: larpers  (29-10-2014) Op hun tripje door het land belanden de mannen deze week in Zeeland bij een groep ‘larpers’ (live action role players) die zich verkleden als orks, elven, sjamanen en andere wezens. De larpers spelen een spel, in dit geval in Middeleeuwse setting, en vallen het hele weekend niet uit hun rol. Guus en Johnny hebben geen keus en moeten ook een weekend als een ander personage door het leven gaan, willen ze bij deze groep verblijven. Guus wordt ridder en Johnny gaat door het leven als arme monnik. Beetje jammer dat er weer mensen in beeld komen die ‘de werkelijkheid ontsnappen’, maar verder een goede serieuze poging om het echt te begrijpen. Dat het dan voor de ene presentator gewoon niet werkt, ja, dat kan, maar de ander lijkt het stiekem en niet zo stiekem best leuk te...

“Normaal denk ik niet als karakter”

Ongeveer eens per maand komen we met een groep mensen bij elkaar om een live vampierrollenspel te spelen. Dat kan in een bovenzaal van een café zijn of in een buurthuis. Maar ook wel eens buiten. In een verhaal spelen zo’n 35 mensen. In totaal spelen in Nederland een paar honderd man het spel.