Schrijf mee!

Wil je zelf een artikel toevoegen aan de website? Over je ervaringen met een terrein, je review van een event, hoe je horror plot schrijft of waarom black-box larps super gaaf zijn? Top! Lees op deze pagina hoe dat in zijn werk gaat en waar je aan moet denken. Op deze pagina kun je contact opnemen met de redactie voor vragen over jouw geschreven content. Kijk eerst even of de gelinkte artikelen op deze pagina je vraag niet beantwoorden.

Hoe schrijf je mee?

Iedereen mag artikelen schrijven voor de website van Dutch Larp Platform. Wel zijn er een aantal eisen en richtlijnen, deze vind je hieronder. De artikelen die hiernaast gelinked staan leggen wat basis zaken uit met betrekking tot het schrijven voor deze website.

Je kan artikelen schrijven nadat je een account hebt aangemaakt. Dat kan hier. Let er op dat je accountnaam er authentiek uit ziet: wij verwijderen regelmatig accounts die er door de combinatie van accountnaam en gebruikte e-mail uit zien als spam. Zodra je een account hebt kun je inloggen op de website en in de back-end van de website bij ‘Posts’ nieuwe artikelen aanmaken. Hier zie je ook alle geplande en al gepubliceerde artikelen staan. Als normale gebruiker kan je alleen de artikelen die door jou geschreven zijn aanpassen. Je kan echter wel andere artikelen bekijken, dit kan handig zijn om te zien hoe andere schrijvers een bepaalde opmaak hebben bewerkstelligt bijvoorbeeld. Tussendoor kun je je artikel opslaan en previewen.

Als je uiteindelijk klaar bent met het schrijven van je artikel kan je op de knop ‘Submit for review’ klikken. Dit geeft de redactie een notificatie dat je wilt dat jouw artikel gecontroleerd wordt en gepubliceerd wanneer die goed is. Moeten er nog wijzigingen gemaakt worden, dan nemen we contact met je op (tenzij dit hele kleine wijzigingen zijn) en verzoeken we je bepaalde zaken nog eens te bekijken.

Richtlijnen voor posts

De redactie kijkt voornamelijk naar de volgende punten bij het controleren van een post. Hoe beter je hier zelf op let, hoe meer kans dat we je artikel kunnen publiceren zonder al te veel aanpassingen.

 • Artikelen moeten geschikt zijn voor een algemeen publiek. Houd daar rekening mee in taalgebruik en beeldkeuze.
 • Artikelen moeten betrekking hebben op Larp, Rollenspel of aanverwante zaken. Het is aan de redactie hierover te beslissen bij randgevallen, de keuze zal in die gevallen onder andere afhangen van de motivering van de schrijver en hoe goed deze het artikel in deze context weet te plaatsen. Twijfel je vooraf over een bepaald onderwerp, neem dan contact met ons op.
 • Artikelen zijn in het Nederlands geschreven tenzij er goede redenen zijn om dit niet te doen. Neem als je een niet Nederlands artikel wilt schrijven altijd eerst contact op met de redactie vóór je dit gaat schrijven, anders moet je het wellicht vertalen of schrijf je het voor niets.
 • Artikelen moeten uniek zijn en een eigen insteek hebben, we willen geen dubbele of erg gelijkende artikelen op de website.
 • Content moet origineel zijn en je moet toestemming hebben die te posten. Het getuigd van goed fatsoen bij het gebruik van foto’s of ander materiaal contact op te nemen met de fotograaf/eigenaar indien mogelijk, zelfs als dit wettelijk gezien niet nodig zou zijn. Bronvermelding kan onderaan een artikel. Neem bij het plaatsen van overgenomen artikelen eerst contact op met de schrijver van die tekst, en ook met onze redactie. Het kan zijn dat wij geen waarde zien in het (volledig) plaatsen van een artikel wat elders ook al beschikbaar is.
 • Let op spel- en stijl-fouten bij het schrijven. Zie voor overige schrijf en stijltips het artikel in de sidebar.
 • Let op een heldere artikel-layout. Neem voor het schrijven van je eerste post de tips hiervoor in de sidebar door.
 • Artikelen dienen respectvol geschreven te worden en mogen niet opzettelijk onjuiste feiten bevatten. Tevens staan we geen laster toe en ook bij opinie artikelen of reviews dient met goed fatsoen met anderen om te worden gegaan. Namen noemen mag, maar persoonlijk aanvallen zijn niet toegestaan.
 • Let er op geen mensen bij naam te noemen of expliciet in foto’s te tonen waarvan je weet dat dit onwenselijk is voor hen. Dit mag wettelijk gezien vaak wel, maar wij handelen liever in goed fatsoen naar anderen binnen de community.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de artikelen die je plaatst, inclusief eventuele foto’s of bestanden die je hier aan toe voegt. Met het schrijven en laten plaatsen van een artikel geef je ons het recht dit artikel te gebruiken op deze website voor onbepaalde tijd. Je behoudt zelf het recht het artikel elders te plaatsen of gebruiken als oorspronkelijke auteur maar kan ons niet dwingen een publicatie ongedaan te maken.
 • De redactie heeft het laatste woord in de keuze materiaal te plaatsen of niet, al dan niet gewijzigd. We proberen altijd met je te overleggen en duidelijk te maken waarom bepaalde zaken geredigeerd worden, maar ons woord is definitief.

 

Problemen met publicaties op deze site?

De website van het Dutch Larp Platform draait op door gebruikers toegevoegde content en vrijwillige moderators. Wij proberen de inhoudt van deze website zo goed mogelijk te modereren maar kunnen nooit alles controleren. Heeft u toch problemen met op deze website geplaatste content, neem dan contact met ons op volgens het contact formulier. Neem hierbij de volgende punten in acht:

 • Laat bij het opnemen van contact altijd duidelijk blijken om welk materiaal het gaat en wat de grond van de klacht is en de eventuele bewijsvoering hierachter. Wij gaan onder andere niet in op copyright claims zonder bewijsvoering of verzoeken tot verwijdering zonder motivatie.
 • Het Dutch Larp Platform draagt geen verantwoordelijkheid voor het gebruik van materiaal van derden in artikelen geplaatst door gebruikers, maar is altijd bereid problemen fatsoenlijk af te handelen.
 • Het Dutch Larp Platform is een initiatief wat academische en journalistieke doelen nastreeft. We verdienen geen geld met hier geplaatste content of via andere initiatieven en plaatsen dit slechts om kwalitatief materiaal te delen en archiveren.
 • Met betrekking tot de rechten van fotografen, als je het gevoel hebt dat jouw foto’s onechtelijk worden gebruikt op deze website, neem dan contact met ons op.
 • Met betrekking tot portretrecht en andere privacy gerelateerde zaken: we hecten waarde aan openheid, mocht je echter aannemelijk kunnen maken dat bepaald materiaal belastend is voor jou persoonlijk, dan kunnen wij overgaan tot verwijdering. Algemeen is ons beleid materiaal liever te anonimiseren dan verwijderen.
 • Met het opsturen van een aanvraag of claim naar Dutch Larp Platform geef je ons onherroepelijk het recht deze te delen met derden ten behoeve van de uitvoering of waarheidsbevinding van deze aanvraag of claim. E-mails met claims die ons dit recht trachtten te ontzeggen kunnen we derhalve niet in behandeling nemen.
Schrijf- en stijl-tips

Hier komen tips betreffende schrijfstijl en vorm.

Tips voor opmaak

Hier komen tips betreffende opmaak & technisch gebruik van WordPress.