Waar/Wanneer/Waarom/Wie/Hoe organiseer je een Vampire LARP?

Vampire LARP waarom zou je dit organiseren?

Vampire leent zich uitermate voor wat dieper spel. Morele keuzes, volwassen thema’s, sociale interactie en emoties die soms verborgen zitten eens naar buiten te laten komen. Ontdekken waar je toe in staat bent. Politiek, geweld en mystiek gedrenkt in een bloederige saus van het monster dat je aankijkt in de spiegel. Je kan veel leren over jezelf en over anderen.

Waar?

Aangezien Vampire-setting vaak draait om de masquerade (het verborgen houden van bestaan van vampieren voor de mensheid) is ook de locatie waar je gaat spelen heel erg belangrijk.

De spelers zijn namelijk meestal verkleed als “gewone” mensen, maar zullen in het spel spreken over ongewone zaken. En niet-spelers op je lokatie die niet weten wat daar gebeurd is dus een perfect recept voor ten minste een andere locatie moeten zoeken. Een locatie die niet zomaar te betreden is bijvoorbeeld: zaal boven een cafe, een afgehuurd landhuis, buurtcentrumzaal, jongerencentrum. Afspraken met en uitleg aan de uitbater en personeel zijn niet geheel onverstandig.

Op de locatie een ruimte waar men kan omkleden of schmink kan aanbrengen. Licht is niet je vriend, maar totale duisternis ook niet, sfeer wil je neerzetten. Denk aan de elektrische kaarsjes, led-verlichting in allerlei kleuren.

Aankleding kan belangrijk zijn, maar als je lokatie voldoet aan de lokatie welke je in spel neerzet hoef je niet veel mee te nemen. Doeken, tafelkleden, kandelaars, een marmeren beeldje. De details doen veel meer dan de grote dingen, aangezien je die in minder licht wegvallen in de schaduw.

En zorg dat de locatie bereikbaar is. Openbaar vervoer is een fijne manier om je doelgroep de gelegenheid te geven te komen, maar ook om weer thuis te komen.

Ik zal meer posten over wanneer, wie en hoe.

 

 

Submit a Comment