Meeuwis & De Mol Maken Vrienden 29-10-2014

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden Afl. 3: larpers  (29-10-2014)

Op hun tripje door het land belanden de mannen deze week in Zeeland bij een groep ‘larpers’ (live action role players) die zich verkleden als orks, elven, sjamanen en andere wezens. De larpers spelen een spel, in dit geval in Middeleeuwse setting, en vallen het hele weekend niet uit hun rol. Guus en Johnny hebben geen keus en moeten ook een weekend als een ander personage door het leven gaan, willen ze bij deze groep verblijven. Guus wordt ridder en Johnny gaat door het leven als arme monnik.

Beetje jammer dat er weer mensen in beeld komen die ‘de werkelijkheid ontsnappen’, maar verder een goede serieuze poging om het echt te begrijpen. Dat het dan voor de ene presentator gewoon niet werkt, ja, dat kan, maar de ander lijkt het stiekem en niet zo stiekem best leuk te vinden.

2 Comments

  1. Ik heb met intens genot gekeken. Edoch het ontsnappen uit de werkelijkheid is en blijft een favoriete invalshoek.
    Zou men ook zo naar bioscoop bezoekers kijken, of is passief vermaak nu eenmaal toegankelijker?

    Verder prima, hoewel olifanten doders op omroep brabant het een stuk beter deden.

  2. Ik vond het ook een prima en redelijk integere benadering van het hele verschijnsel LARP.

    Wat betreft het eeuwige onderwerp “escapisme”: ik denk dat het voor veel mensen gewoon een makkelijk ding is om te zeggen dat ze “even weg zijn uit de realiteit.” Zonder bijkomende verklaringen (ik vond de “ik heb een redelijk zwaar beroep (…) als projectingenieur” bijvoorbeeld een heel fijne nuance) klinkt dat bij veel toehoorders misschien als “kan de realiteit niet aan” maar laten we wel wezen, dat ligt meer aan hoe mensen luisteren en wat ze willen horen dan wat er daadwerkelijk wordt gezegd. Als je een gemiddelde campingganger iets soortgelijks vraagt krijg je waarschijnlijk net zo goed iets als “ja, lekker helemaal weg uit het leven van alledag.”

    @Yuri: Olifantendoders was toen echt geweldig, herinner ik me, maar ik heb dat tot nog toe nergens online kunnen vinden 🙁

Submit a Comment